Zwangerschapsfotografie Appelscha – Wina & Florian

Florian en Wina wisten nog niet precies waar ze hun foto's wilden laten maken, maar dat het buiten moest zijn, stond vast. Frisse lucht is goed tegen de zwangerschapsmisselijkheid, dus voor deze maternity shoot zocht ik een buitenlocatie dicht bij Groningen en Assen. Het Aekingerzand, een grote zandverstuiving die deel uitmaakt van Nationaal Park het Drents-Friese wold, leek me een goede plaats.

Florian en Wina wisten nog niet precies waar ze hun foto’s wilden laten maken, maar dat het buiten moest zijn, stond vast. Frisse lucht is goed tegen de zwangerschapsmisselijkheid, dus voor deze maternity shoot zocht ik een buitenlocatie dicht bij Groningen en Assen. Het Aekingerzand, een grote zandverstuiving die deel uitmaakt van Nationaal Park het Drents-Friese wold, leek me een goede plaats.

 

Wina en Florian verwachten hun eerste kindje en wilden deze bijzondere periode in hun leven graag laten vastleggen.

Wina en Florian verwachten hun eerste kindje en wilden deze bijzondere periode in hun leven graag laten vastleggen. Niet in een fotostudio, maar in de natuur. Uiteraard wilde ik graag mooie foto’s voor ze maken. In het Nationaal Park had de lente al een beetje zijn intrede gedaan: er liepen al lammetjes bij de schaapskudde.

 

In dit bijzondere gebied heeft Staatsbosbeheer behoorlijk wat bomen gekapt. Zandverstuivingen zijn vrij zeldzaam in ons land, en door bebossing stoof het zand niet meer. Een schaapskudde begraast het gebied: de beestjes zorgen ervoor dat de boel niet weer vol groeit. Ze vormen ook een mooie bonus voor het poserend koppel.

In dit bijzondere gebied heeft Staatsbosbeheer behoorlijk wat bomen gekapt. Zandverstuivingen zijn vrij zeldzaam in ons land, en door bebossing stoof het zand niet meer. Een schaapskudde begraast het gebied: de beestjes zorgen ervoor dat de boel niet weer vol groeit. Ze vormen ook een mooie bonus als levende achtergrond voor het poserend koppel.

 

Wie bekijkt nou wie? Wina wilde niet met de jas aan op de foto. Ze bleef vrolijk lachen ondanks dat het maar acht graden was. De schapen, die zoals je ziet bepaald niet schuw waren, hadden wel een warm wolletje aan.

Wie bekijkt nou wie? Wina wilde niet met de jas aan op de foto. Ze bleef vrolijk lachen ondanks dat het maar acht graden was. De schapen, die zoals je ziet bepaald niet schuw waren, hadden wel een warm wolletje aan.

 

Tussen de foto's door hield het vrolijke stel elkaar warm. Erik droeg de jassen, zodat die meteen weer aan konden als de camera naar beneden ging.

Tussen de foto’s door hield het vrolijke stel elkaar warm. Erik droeg de jassen, zodat die meteen weer aan konden als de camera naar beneden ging.

 

Wina is stralend zwanger. De liefde van de aanstaande papa Florian draagt daar vast aan bij!

Wina is stralend zwanger. De liefde van de aanstaande papa Florian draagt daar vast aan bij!

 

Ook al is hun dochter nog niet verhuisd van mama's buik naar papa's armen, ze zijn hier toch echt met z'n drieën.

Ook al is hun dochter nog niet verhuisd van mama’s buik naar papa’s armen, ze zijn hier toch echt met z’n drieën.

 

 

Sommige mensen spreken niet van het Aekingerzand maar van de Kale Duinen. Je ziet waarom. Florian en Wina waren nog nooit op deze plek geweest toen ik het ze voorstelde.

Sommige mensen spreken niet van het Aekingerzand maar van de Kale Duinen. Je ziet waarom.

 

Voor ze er met ons kwamen voor een fotoshoot, gingen ze samen kijken. Het bleek een plek met gevarieerde natuur, die bij ze paste.

Florian en Wina kenden de Kale Duinen nog niet toen ik het ze voorstelde. Voor ze er met ons kwamen voor een fotoshoot, gingen ze samen kijken.

 

Het natuurgebied bood ruimte genoeg voor een beetje gek doen.

Het natuurgebied bood ruimte genoeg voor een beetje gek doen. Er waren ook nauwelijks andere mensen, dus we hadden geen bekijks. (Als ze er wel waren geweest, hadden ze vast vrolijk meegedaan.)

 

Het is altijd leuk als je met superleuke mensen lekker een middag buiten kan zijn! We hoefden met weinig anderen rekening te houden, het was niet druk in Appelscha.

Het is altijd fijn als je met superleuke mensen lekker een middag buiten kan zijn! Er werd veel gelachen – dit kindje gaat bij heel leuke ouders opgroeien!

 

Het is in het vroege voorjaar soms wel even zoeken naar kleur in de natuur. We kregen een zweempje paars van de heide die in het Drents-Friese Wold veelvuldig aanwezig is.

Het is in het vroege voorjaar soms wel even zoeken naar kleur in de natuur. We kregen een zweempje paars van de heide die in het Drents-Friese Wold veelvuldig aanwezig is.

 

Aan het einde van de middag werd het echt te koud in een zomerjurk. Maar als twee mensen zo naar elkaar kijken, word je vast gauw weer warm van binnen :)

Aan het einde van de middag werd het echt te koud in een zomerjurk. Maar als twee mensen zo naar elkaar kijken, word je zeker gauw weer warm van binnen 🙂