Fotoshoot Verjaardag – Marjanne 18

Fotoshoot verjaardag – Marjanne 18

Hartelijk gefeliciteerd met je achttiende verjaardag Marjanne! En sorry. Sorry dat ik tegen je gelogen heb. Dat ik je willens en wetens van alles over een ‘persoonlijk project’  op de mouw heb gespeld. Het zit zo, ik speelde onder een hoedje met je moeder. Die benaderde mij in de herfst met de vraag of ik wel een speciale opdracht wilde uitvoeren. 21 januari ben je 18 geworden en dat is een speciale verjaardag. Het is de dag dat je volwassen wordt. Vandaar dat jouw ouders jou een fotoboek wilden geven met foto’s van belangrijke plaatsen en mensen uit je jeugd. Daarom zijn we drie (mid)dagen op stap geweest en hebben we allerlei locaties aangedaan. Daarom moest je verplicht nog met Emma naar Groningen op 4 januari. Normaal lieg ik niet tegen schoolkinderen, daar houden ze niet van. Maar ik hoop dat je me deze kunt vergeven.

Je vroege jeugd

Hier begon het: het Universitair Medisch Centrum Groningen. In dit ziekenhuis werd je geboren op 21 januari 1999.

Gedoopt werd je ook, in de kerk in Munnekezijl.

De basisschool die je bezocht, bevond zich in Burum. Dat is niet zo ver van Warfstermolen, maar voor kleine meisjes is het toch een behoorlijk eindje fietsen.

De boerderij van pake en beppe is een plek waar jij in je jeugd vele uurtjes hebt doorgebracht. Zij pasten op als jij en je zus Marieke uit school kwamen en jullie ouders aan het werk waren. Je vond het heerlijk daar en koestert de band met deze lieve mensen nog steeds.

Je gezin

Ook de buren zijn belangrijk voor je: ze pasten op je en je was er kind aan huis.

Maar je basis is je gezin: heit en mem en Marieke. Zowel jij als Marieke zijn na de basisschool in Buitenpost naar de middelbare school gegaan. Het duurt niet lang meer voor jij die school gaat verlaten. Na het vwo zul je uitvliegen en je nog verder ontwikkelen. Het bruggetje is een speciale plek: om te vissen, om te picknicken, en als je in zwaar weer naar huis fietste, was dat het punt waarop het niet meer zo ver was en je bijna thuis was.

Je bent een grote dierenliefhebber. Helaas kon ik je geitjes niet meer ontmoeten. Maar Bente kon wel op de foto.

Korfbal

Korfbal is jouw sport. Het sportieve element is belangrijk, maar ook de leuke ploeg mensen die je daar om je heen verzameld hebt, heeft bijgedragen aan de jonge vrouw die je nu wordt. Zelf fotografeer je ook wel eens een wedstrijd. Nu heb je ook een aantal foto’s van jezelf in actie.

 

Vriendinnen

Twee vriendinnen die bijzonder voor je zijn, kwamen ook op de foto: Julia en Emma.

Met Julia heb je vele tussenuurtjes theedrinkend en etend doorgebracht bij BinnenMarkt Buitenpost.

Ook met Emma heb je veel beleefd.  Je kent haar al vanaf de peuterspeelzaal. Jullie zien elkaar niet vaak maar als je elkaar ziet, is de vriendschap nog steeds sterk. Eten is ook daar een motief: jullie hebben me zelfs nog ‘vreetfoto’s’ getoond van toen jullie zeven jaar oud waren.

Hopelijk zijn deze foto’s een mooie aanvulling of de foto’s die je al hebt en koestert. Erik en ik hebben ervan genoten een paar dagen met je op pad te gaan en je te leren kennen.

Ook een verjaardagscadeau geven of een fotoshoot boeken? Stuur een berichtje!