Fotocadeau

Vandaag krijgt een leuke (schoon)moeder een mooi fotocadeau voor haar verjaardag! Daarvoor lieten Otilja, Hinke, Gejanne, Kornelis, Sietze, Johannes en Marijke foto’s maken door mij.

Het bleef even spannend want we wisten niet wat het weer zou doen en er zat eigenlijk wel een beetje tijdsdruk achter. Maar ik had er een goed gevoel over en verhip: buienradar en de weer-app ook!

Fotolocatie Groningen

In de winter moet je soms wel even je best doen om een natuurlijke omgeving zonder alleen maar kale takken te vinden. Gelukkig heb ik zo’n postzegeltje pal voor mijn deur liggen.

We maakten verschillende foto’s, met iedereen erop maar ook met alleen de mannen, alleen de vrouwen, en uiteraard een aantal portretfoto’s van iedereen individueel.

Toen deze leuke familie haar auto’s bij mij in de straat parkeerde, was ik net bezig een lens te wisselen. Ik had de boel opgebouwd en toen ik buiten stond, wilde ik toch mijn 50 millimeter lens.Die geeft een speciaal gevoel. Ik kan het niet uitleggen maar de foto hierboven laat het zien: een scherpe foto en met de juiste instelling heerlijke boterzachte bokeh (onscherpte) op de achtergrond. Het is voor mij erg leuk om bij de juiste omstandigheden de juiste lens te zoeken.

En ‘leuke familie’  is geen holle frase. Ik heb een aantal van de dames in de klas gehad, dus die kende ik al een beetje. De broers / zwagers en (schoon)zussen gingen heel prettig met elkaar om en dat is de reden dat de foto’s van tussendoor misschien wel mijn favorieten zijn.

De laatste serie foto’s maakten we tegen een mooie houten buitenmuur bij een BSO bij mij in de buurt. Die paste perfect bij de mooie outfits van iedereen. Men was wel nieuwsgierig naar die grote kinderen (:

Hartelijk gefeliciteerd! Ik hoop dat jullie een mooi feestje hebben vandaag!

 

Ook op de foto met je broer of zus, als cadeau of voor jezelf? Bekijk eens deze sessies of stuur een berichtje (:

Fotoshoot Coendersborg

Fotoshoot Zussen Stadspark

Een heel speciale verjaardsagsverrassing voor Marjanne