Fotoshoot Bakkeveen – Familie Buruma

Fotoshoot Bakkeveen – Familie Buruma

Wie ooit zelf geprobeerd heeft zijn familie bij elkaar te brengen op een bepaalde datum, weet dat dat meestal niet van een leien dakje gaat. Drukke agenda’s, voetbalwedstrijden, andere leuke dingen, verplichtingen als werk en boodschappen doen: het is geen sinecure. Ik probeerde eens mijn broer, neef en nicht met alle aanhang en kids op een locatie te verzamelen om met onze pake op de foto te gaan. Maanden planning ging daaraan vooraf.

Fotograaf Bakkeveen duinen

Familie Buruma zou op eerste paasdag door ons gefotografeerd worden. Helaas was het koud en druilerig, dus verplaatsten we de fotoshoot in Bakkeveen. En dat ging bijna mis! Een berichtje is gauw verkeerd gelezen. Gelukkig kon er toch nog geschoven worden, en stond iedereen op een zonnige zaterdagochtend op de parkeerplaats bij de zandverstuiving. Voor Yde was het een speciale dag: hij was jarig! Trots liet hij zijn light saber zien, en wat had hij een coole Jedi moves!

Fotograaf Bakkeveen duinen

We begonnen met een foto van iedereen. Een mooie klimboom was een prima plek om te zitten of te hangen. Iedereen mocht een plekje zoeken dat ‘ie zelf leuk vond. We moesten een paar grote en kleine kinderen terugfluiten omdat zij binnen de kortste keren heel hoog in de boom zaten.

Fotograaf Bakkeveen

Herre zat tevreden bij zijn moeder op schoot. Zijn grote broer Tieme was er ook bij, in een lijstje. Een mooie manier van heit en mem om op de foto zichtbaar te maken welke prominente plek hij in de familie inneemt.

Fotograaf Bakkeveen

Ontspannen en ongedwongen

Een foto waar iedereen op staat, is mooi. Nog mooier vind ik dat we tijdens zo’n shoot mogen ervaren hoe leuk en gezellig de familie is. Yde vloog door het heideveld, pakes stabij Beke in z’n kielzog. Een prachtig gezicht. Prinses/Model Rixt droeg een prachtige jurk met een strik, waarmee je heus wel in bomen kunt klimmen. Het toverwoord om Herre enthousiast te krijgen was ‘pake’, zijn grote vriend.

Fotograaf Bakkeveen

Fotoshoot bakkeveen

We maakten ook foto’s van ieder gezin binnen de familie. Aukje en Tjeerd mochten als eerste. Dat ging gepaard met humoristisch vertellerscommentaar van de rest van de familie.

Fotograaf Bakkeveen

Fotoshoot Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Daarbij draaiden we ons ondertussen soms even om om de interactie van de anderen vast te leggen. Wij zagen zo hoe Tineke haar nichtje in de lucht gooide en Rixts lach net zo mooi werd als die van haar tante.

Fotograaf Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Terwijl de kinderen zich uitleefden op de zandvlakte en dennenappels verzamelden, namen we zowel  Melle en Tineke als Sietse en Gerrie nog even apart voor een foto met hun partner. Wees eens eerlijk: heb jij daar wel voldoende van?

Fotoshoot Bakkeveen

Fotoshoot Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen

Fotoshoot Bakkeveen

Familiefotograaf Bakkeveen

We sloten af met nog een groepsfoto en een paar foto’s van de kinderen. En toen deden we eigenlijk in het heel klein wat familie Buruma gedaan heeft voor deze fotoshoot” alle mensen met een goed humeur op een plek krijgen.

Fotograaf Bakkeveen

… dat bleek soms niet eenvoudig…. begrijpelijk, als er zoveel avonturen te beleven vallen.

Fotoshoot Bakkeveen

Fotoshoot Bakkeveen

Fotograaf Bakkeveen