5 redenen voor een fotoshoot met je huisdier

Een fotoshoot met je huisdier

In den beginne was ik huisdierenfotograaf. Langzaam kwamen daar steeds meer mensenfoto’s bij. Een fotoshoot voor je huisdier, is dat niet decadent? Nee! Allerminst! Dit zijn een paar redenen waarom dat een investering is waarvan je nooit spijt zult krijgen.

Huisdierenfotografie Franse Bulldog

 

1 – Je huisdier blijft niet eeuwig bij je

In de laatste fase van het leven van een dier begint bij veel mensen het besef te komen dat de tijd die ze samen hebben, relatief kort is. Oudere huisdieren, ik heb er een zwak voor. De levenservaring die je ziet in de oogjes, ook al gaat het lopen wat langzamer. De grijze haartjes om de snuit, die nog zo lekker in de wind wijst om de zeelucht te ruiken. Ik heb met veel liefde en plezier fotosessies gedaan met huisdieren die oud en/of ziek waren. De eigenaren koesteren deze foto’s!

Maar waarom niet ook eerder dan dat moment goede foto’s laten maken? Dan heb je niet alleen kwalitatief goede foto’s van die laatste, kwetsbare momenten, maar ook een mooie serie portretten van toen je beestje nog in topconditie was.

Hoe lang je samen met je harige, geverderde of geschubde vriendje door het leven kan gaan, weet niemand. Ik weet wel dat men er meestal spijt van krijgt als het beestje er niet meer is en er geen goede foto’s zijn. Het klinkt wat cru, maar beter wacht je niet tot het te laat is.

 

1Z3A0014

Als dit geen enthousiaste hond is, weet ik het ook niet meer! Even dacht ik dat we een hele vieze camera zouden hebben, zo hard kwam hij op me af gerend. Maar dat viel gelukkig mee, hij zoefde mooi langs me heen.

 

2 – Je huisdier hoort bij de familie

Ten tweede is je huisdier deel van je familie. Families kennen verschillende samenstellingen, maar als er beesten zijn, dan is er vaak een constante: ze horen erbij. Ze kunnen een verbindende factor zijn, of het stralende middelpunt, maar dat ze deel zijn van je familie en van je huishouden, staat vast. Daarom verdienen ook zij een professioneel portret!

Huisdierenfotograf Groningen

Kattenfotograaf Groningen

 

3 – De kwaliteit van de foto’s is zoveel beter

Heb jij 7042 foto’s van je kat of hond of cavia of baardagaam op je iPhone staan en ben je in paniek omdat je geheugen vol is? Schaam je niet, je bent niet alleen!

Ik ben FAN van telefoonfotografie. Sinds iedereen een telefoon met camera heeft, zijn mensen meer gaan fotograferen en waarderen mensen mooie foto’s beter. Kijk naar een platform als instagram: iedereen kan daar van foto’s genieten en zijn eigen foto’s delen.

Ook al heb je 1000 foto’s met slechte belichting of selfies met je konijn die zoo leuk zijn, maar korrelig worden door de kwaliteit van de front camera van je telefoon, bewaar ze! Ze hebben betekenis en emotionele waarde. Maar om aan de muur te hangen zijn ze meestal niet zo geschikt. Een fotosessie met een professionele fotograaf is een goede aanvulling. Dan kan Fikkie bij dat portret van je kinderen in die mooie grote lijst of op dat canvas van een meter breed.  Of laat je liever een agenda maken met een staatsieportret van je kat?

Fotoshoot huisdier

Rainbow session dierenfotografie senior

Dierenfotograaf Friesland Groningen Drenthe

 

4 – Herinneringen met je huisdier zijn onbetaalbaar

Een huisdier geeft troost, plezier, je beleeft avonturen met hem/haar. Je lacht om ‘m als ‘ie gek doet, je huilt als het slecht met ‘m gaat. Een huisdier geeft elke dag onvoorwaardelijke liefde. Kortom: je maakt samen herinneringen. En die zijn onbetaalbaar.

Laat ze vastleggen! Het is een relatief kleine investering: een paar tientjes die je ook zou uitgeven aan speelgoed dat een paar maanden mee gaat. Je foto’s zijn voor eeuwig. Een goede fotograaf fotografeert niet alleen je huisdier, maar ook de band die jij met je huisdier hebt.

fotoshoot met je hond

fotoshoot hond

Toen mijn eigen kat Kareltje vermist was en ik posters moest maken, ging ik op zoek naar een paar goede foto’s van hem. Terwijl de tranen op mijn toetsenbord plengden, want ja, ik was helemaal stuk dat ‘ie weg was, zag ik alle mooie momentjes samen en was ik in staat om een foto van heel goede kwaliteit te delen op posters, flyers en Facebook.  Kareltje is er inmiddels gelukkig weer!

Dierenfotograaf Groningen

 

5 – De meerwaarde van een professionele fotograaf

Een professionele fotograaf huur je niet in om op een knopje te drukken. Hij of zij doet meer dan dat! Als je een professional boekt, maak je gebruik van zijn/haar tijd, talent, ervaring en materiaal.

Een goede huisdierenfotograaf heeft altijd geduld met je dier, of hij/zij nou bij je thuis komt of jij met je huisdier naar de fotostudio gaat. Dieren moeten vaak wennen aan het geluid van de camera, en dat ‘grote enge oog’ – de lens dus. Je fotograaf kan de camera desgewenst op een stillere stand zetten zodat je huisdier op zijn gemak is.

Je fotograaf  zal door zijn/haar getrainde oog soms perspectieven of crops kiezen waaraan jij zelf nog niet had gedacht, wat een heel mooi resultaat op kan leveren dat je zo aan de muur wilt hangen en wilt delen met al je dierenminnende vrienden.

Paardenfotografie Groningen

fotoshoot huisdier

Ten slotte heeft een professionele fotograaf materiaal dat een hobbyist niet zo gauw aanschaft. En hoewel goed materiaal zeker niet betekent dat je automatisch goede foto’s maakt, kan het wel degelijk verschil maken. Maak maar eens een foto van de neus van je hond met een telefoon of een compactcamera, of met een spiegelreflex body en macro lens. Dat levert een heel ander plaatje op.

 

Huisdierenfotografie: doen!

Als je een huisdierenfotograaf zoekt, bedenkt dan wat je belangrijk vindt en zoek een fotograaf met een stijl die bij je past. Zorg ervoor dat je klikt met de fotograaf, vraag hem/haar hoe de fotoshoot met je huisdier zal verlopen en zorg er samen voor dat je huisdier op zijn gemak is. Ik ben zelf DOL op dieren, en ik vind het leuk om iets met ze te doen wat ze leuk vinden. Dus neem me mee naar het park voor de ochtendwandeling met je hond. Ik ken geen gêne en ik heb een wasmachine. Dus als ik op mijn buik in de modder moet liggen voor het perfecte plaatje, dan doe ik dat. Een kat voelt zich weer het beste in zijn eigen territorium dus voor deze opperwezens leg ik graag een huisbezoek af.

Fotoshoot huisdier

Denk je dat ik de fotograaf ben die bij jou en je huisdier past, stuur me dan een berichtje via dit formulier of via Facebook en wie weet zien we elkaar gauw! Een huisdierenshoot kost bij mij €60 incl. BTW. Lees hier wat vorige klanten vonden van hun fotoshoot.

Charly poseert als een echt model. Hij was moe dus er waren geen instructies voor nodig om hem zo mooi te laten liggen.