Fotoshoot Manege – Nynke & Bently

Fotoshoot Manege

Nynke wilde graag een scherpe foto van haar en het paard waarop ze rijdt bij haar manege. Daarom wilde ze graag een fotoshoot en mocht ik mee naar Manege Nieuw Amstelland, een prachtige manege naast het Amsterdamse Bos. Daar zorgt ze momenteel dagelijks voor Bently, een heel groot paard. Nynke ken ik niet anders dan als fervent paardenliefhebster. Ze heeft me een rondleiding gegeven over de manege. Ik had al honden gezien en pony’s en paarden van diverse formaten, allemaal supervriendelijke mensen ontmoet en een lekkere panini gegeten in de kantine. En toen kwamen we bij Bently. Wat een reus! Hij wordt ook wel eens de Grote Vriendelijke Reus genoemd. En ja hoor, het was echt een gentle giant. Deze oud-topsporter is Nynkes favoriete paard op de manege. Eerst werd hij lekker geborsteld, er kwam behoorlijk veel stof uit zijn vacht.

Hond Manege

Paardrijlessen

Zadels op Manege

Het was behoorlijk warm, dus de voorbereidingen voor een ritje in de binnenbak werden in de schaduw getroffen. Ik vind het geweldig om de interactie van mensen met dieren te zien, en ik kon merken dat Nynke helemaal in haar flow zat toen ze met Bently bezig was. Nynke moest even aan de camera wennen, maar Bently niet.

Fotoshoot Manege

Fotoreportage Manege

Stappen en draven

Of ik wel in de bak durfde om te fotograferen, vroeg Nynke. Ja hoor. Ooit in een grijs verleden ben ik eens van een paard gevallen. Dat is een lang verhaal, ik heb het thuis verkocht als een ongelukje met de fiets om mijn blauwe plekken te verklaren. Maar ik wist al wat voor foto’s ik wilde maken en dus stond ik in de bak toen Nynke aan het stappen en draven was met Bently. Ik vertrouwde volledig op hen, en de ‘nooduitgang’ was me ook al gewezen, mocht ik toch liever buiten de bak staan.

Paardrijden op manege

Manege Nieuw Amstelland

Fotoshoot Manege

Fotoshoot paard Manege

Paardenfoto

Fotoshoot Manege

Documentaire Manege

Fotoshoot Manege

Op de foto met je paard

paardenbenen

Fotoshoot Paard Groningen

Na het uitstappen leidde Nynke Bently naar de paardendouche. Ik liep nog een stukje over de manege voor wat foto’s.

Manege Nieuw Amstelland Fotoshoot

Paardenfotograaf

Paardenfotografie Groningen

Hond heeft het warm

Manege Nieuw Amstelland Fotoreportage

Het afspoelen was ook superleuk om te fotograferen. Zoals gezegd was het een warme dag en Bently genoot enorm van de baddersessie met Nynke.

Fotoshoot paard

Paardenfotografie

Fotoshoot paard

Paarden Fotoshoot

Fotoshoot manege Groningen

Toen het tijd was om weer op stal te gaan, kreeg Bently van ieder van ons nog een lekkere appel. Die snackjes gingen er wel in! Heel voorzichtig at hij ze van onze handen. De spetters zaten op zijn neus.

Paard eet appel

Paardenneus

Voor ons allen kwam daarmee een einde aan een leuke middag op de manege. Nynke, veel plezier met de foto’s!

Dierenfotograaf Groningen

Paardenfotografie Groningen