Trash the tree – Bubba en Banjo

Als bruidsfotograaf ben ik wel te porren voor een trash the dress fotoshoot. Maar vandaag kwam er geen jurk aan te pas. Het was de kerstboom van Femke en Pieterbas die het moest ontgelden: trash the tree.

“Dit jaar is de boom voor de katten,” zegt Femke lachend. De onderste takken zijn vastgebonden met tie-rips, om te voorkomen dat ze te ver uit elkaar gaan staan en ze helemaal doorbuigen. Banjo is al drie en die wordt wat ouder en rustiger. Bubba daarentegen is jong en wild, en hij vindt de kerstboom de ideale plek om te ravotten.

Al gauw begon Bubba aan de klim. Ik snap dat wel: het is een echte boom en als het ruikt en voelt als wat je in de natuur ook ziet, dan wordt je innerlijke tijger wakker en kom je in actie.

Oh Christmas tree, oh, Christmas tree! Your ornaments are history!

De hele boom schudt als Bubba zijn weg naar boven maakt. Wat een prachtige tekening heeft hij, nietwaar?

Sitting on top of the world!

In tegenstelling tot grote broer Banjo, wilde Bubba wel even poseren op het schapenvachtje onder de boom.

Banjo denkt: ik ga lekker echt niet poseren voor een kerstkaart!

Toch hebben we ook deze mooiboy weer goed op de foto gezet.

Er zijn al weddenschappen afgesloten op de overlevingskansen van de kerstboom: haalt ‘ie de kerst nu wel of niet? De ornamenten en de lichtjes zijn al meerdere keren vervangen en na iedere klimpartij ligt het huis weer vol naalden. Maar een ding is zeker: ik heb nog geen boom gezien waar zoveel plezier aan beleefd is.

Wil je ook (kerst)foto’s van je kat? Ik vind dat minstens zo leuk als jij! Je kunt me boeken voor 2017! Stuur me dan een berichtje via mijn website!