Kattencafé Op z’n kop Groningen

Kattencafé Op z’n kop Groningen

De titel van deze blog zou gemakkelijk kunnen zijn: “Tien redenen waarom Kattencafé Op z’n kop een van de leukste plaatsen van Groningen is”. Ik zou kunnen volstaan met de portretten van de tien poezelige bewoners van de Oude Ebbingestraat 57, en tadah, blog af.

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Maar jullie kennen me langer dan vandaag: ik zou natuurlijk nooit slechts tien foto’s van katten kunnen nemen (:

Een huiskamer in de stad

Bovendien is dit kattencafé meer dan een plek om katten te aaien. De vrouw achter deze geweldige spot is Hielkje Wester. Ze wil graag mensen met elkaar in contact brengen en heeft daar een heel sfeervolle ruimte voor gecreëerd. Het is een soort huiskamer. Met tien katten dus, de belichaming van een gedeelde passie van de klanten van het café.

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Je kunt in dit etablissement wegzakken in een lekkere luie stoel of fijne bank, een kattenspel spelen aan een van de grote tafels, en uiteraard ontbreekt het aan smaakvolle home made bakes (de seven layer  en de red velvet  zijn beide niet te versmaden) en koffie en thee niet.

Fotograaf Groningen

Moby checkt de activiteit in de keuken

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Als jij graag geniet van een bakje koffie of thee met een kat rond je voeten, op je schoot (als ‘ie daar uit zichzelf op springt, want optillen mag niet) of boven je hoofd (ze hebben een mooi wandelpad in de hoogte), dan raad ik je zeker aan om eens een kijkje te nemen bij Kattencafé Op z’n kop. Als je bij het afrekenen ook nog een leuke stuiterbal of ander speeltje meeneemt voor je eigen viervoeter, vergeeft die je waarschijnlijk snel. Sneller dan mijn kat, die er een dagtaak aan had om mijn kleren te besnuffelen toen ik thuiskwam na deze fotosessie.

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Benny

Fotograaf Groningen

Joosje

Fotograaf Groningen

Mies

Fotograaf Groningen

O’Malley

Fotograaf Groningen

Puck

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Bowie nam uitgebreid de tijd om mij te assisteren met sluitertijd, ISO en diafragma.

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

De titel van deze blog zou gemakkelijk kunnen zijn: tien redenen waarom Kattencafé Op z'n kop een van de leukste plaatsen van Groningen is.

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Fotograaf Groningen

Lientje

Fotograaf Groningen

Dotje

Fotograaf Groningen

Timon

Purrsonalities en activiteiten Kattencafé Op z’n kop

Mocht je meer willen weten over de karakters en achtergronden van de katten in het café, kijk dan hier. De katten zijn permanente bewoners van Op z’n kop, en ze zijn een fantastisch visitekaartje voor katten die nog in het asiel zitten. Alle katten uit Op z’n kop komen uit Dierenasiel Adventure in Kootstertille. Op de pagina over de katten van Op z’n kop staat ook een aantal katten dat nog een net zo leuke plek zoekt als het café.

Fotograaf Groningen

In het kattencafé kun je ook samen met de katten aan yoga doen of lekker chillen en een (katten)film kijken. Check www.opznkop.nl voor meer info of om gewoon een tafeltje te reserveren voor koffie met wat erbij. O’Malley wacht al op je.

Fotograaf Groningen

Nog meer miauw nodig? Kijk hier:

Trash the tree met Banjo & Bubba!

5 redenen voor een fotoshoot met je huisdier