Melkbad fotoshoot Groningen

Als ik een naam zou moeten bedenken voor mijn melkbad fotoshoot, zou ik het ‘Cleopatra session’ dopen of zoiets. Nu hebben we voorafgaand aan deze fotoshoot geen ezelinnen staan melken, maar de nodige planning en voorbereiding waren er wel. De bloemist was wel verbaasd toen ik zei dat ik korte metten met zijn product zou maken. De prachtige ranonkels, gerbera’s, hyacinten en anjers die ik aanschafte zou ik namelijk onthoofden. Hun bestemming: een bad met melk. Gelukkig wilde de beste man evenzogoed wel meedenken over kleurenschema’s, en hoopte hij dat ik iets blijvends zou produceren met de bloemen die ik van hem kocht.Ik durf te wedden dat deze foto’s langer blijven dan welke bloem dan ook!

Fotoshoot melkbad milk bath session

Het ziet er betoverend uit, maar ik kan je verzekeren dat de combinatie hyacinten + melk niet zo betoverend ruikt. Caren vond het een vreemde gewaarwording om met kleren aan in bad te gaan liggen, maar het leverde toch wel mooie en speciale plaatjes op. Het afknippen van alle bloemen kostte even tijd, maar we hadden echt levende bloemen nodig. Plastic bloemen zinken namelijk, en zinkende bloemen passen niet in mijn visie.

Deel twee: ranonkels

Milk Bath session

Milk bath session

Milk bath photos

melkbad fotoshoot

Ik had een tripod met twee flitsers naast me staan omdat we niet genoeg natuurlijk licht hadden. Onhandig als ik ben, zorgde ik er nog bijna voor dat die stellage bij Caren in bad belandde. Bijna. Gelukkig is dat goed afgelopen.

Deel drie: anjers

Melkbad fotoshoot

Melkbad fotoshoot

Zoals je ziet gingen we voor een aantal verschillende looks, met verschillende bloemen. Wat ik persoonlijk ook erg leuk vind, is dat het bloemenpatroon van Carens jurk een herhaling is van de bloemen in het bad.

Fotoshoot melkbad bloemen

Al die blaadjes moesten aan het eind van de sessie wel weer uit het bad gezeefd worden trouwens. Dat was ook nog een werkje. Zie je dat wel zitten, dan is dot wellicht iets voor jou.  Mocht je ook zo’n Cleopatra sessie willen, klik dan hier en neem contact met me op!