Bruiloft Friesland – Harmen & Inge en een vintage trouwjurk

Bruiloft Friesland – Harmen & Inge en een vintage trouwjurk

Deze blog gaat over de liefde van Inge en Harmen, en die spat er op de foto’s van af. Hun bruiloft bij Natuurlijk Kollumerland was op 8 september en het was mooi, gezellig, er waren veel personal touches. Bij beide families zit en een lijntje party animal in het bloed lijkt het, want de dansvloer was ‘s avons vol: vol beweging, energie en vreugde. Het verhaal van die mooie dag zien jullie hieronder in de foto’s.

Vintage trouwjurk

Vintage trouwjurk

Er is nog een verhaal. Op iedere bruiloft zijn de gasten natuurlijk heel benieuwd naar De Jurk. Uiteraard heeft de bruidegom zich ook prachtig uitgedost. Harmen had een prachtig bruin pak met vrolijke voering. Maar de kledingkeuze van de bruid houdt mensen vaak nogal bezig.

Inge ging vol goede moed op zoek naar de jurk die zij wilde dragen op de dag dat zij haar Harmen trouwde. Maar…. niks wat ze tegenkwam, kon haar bekoren. Na een dag vruchteloos trouwjurkshoppen met mem was de conclusie dat ze marktplaats maar wat in de gaten zou houden.

De dag erop besloten Inge en haar mem naar een Kringloopwinkel te gaan. Inge heeft een zwak voor vintage en dat zou vast een relaxter dagje worden dan de dag gespendeerd aan de jacht op een jurk. En wat spotte Inges oog hoog aan het plafond van de kringloopzaak? Jullie raden het al: een jurk. Een dame op leeftijd, die de kringloopwinkel bestierde, wist te vertellen dat de jurk uit 1955 stamde: toen had ze hem zelf gedragen. Het kledingstuk werd naar beneden gehaald en hij paste Inge zoals het glazen muiltje Assepoester.

Vintage trouwauto

Vintage trouwjurk

 

Bruiloft in Friesland

De trouwdag van Inge en Harmen vond plaats in Friesland. Het was een dag vol personal touches en aandacht. Vrienden (o.a. Geertruida en René, hun bruiloft fotografeerden we een half jaar eerder) en familie deden alles om de bruiloft net zo mooi te maken als de liefde van Harmen en Inge. Er was een pannenkoekenbuffet verzorgd door Inges ooms, de moeders van Harmen en Inge hadden ieder een heerlijke soep gekookt, en de familie zorgde ‘s avonds voor entertainment.

“Laten we zo’n foto nemen dat we heel serieus naast elkaar staan, niet lachen hoor Harmen!”

 

Harmen en Inge, blijf zo hard lachen met elkaar als op 8 september. Wij hebben er alle vertrouwen in dat jullie dat doen.

Meer bruiloften in Friesland waar wij bij waren met de camera: Geertruida & René, Anna Marie & Marco, Sineke & Jorn, Patrick & Annemieke