Trouwen in Dokkum – Bram & Margriet

Trouwen in Dokkum – Bonifatiuskapel – het jawoord van Bram & Margriet

Bram en Margriet mochten op 5 april trouwen in de Bonifatiuskapel in Dokkum. De trouwauto veranderde in een koets met Fryske hynders, waaronder Margriets eigen geliefde merrie Sandra. De kerkelijke inzegening vond plaats in Damwoude, en van daar konden de gasten zo de verwarmde tent in om tot in de kleine uurtjes feest te vieren. 

Bruiloft Bonifatiuskapel: bruid kijkt bruidegom aan, hun gezichten worden gekleurd door het licht dat door de glas-in-lood-ramen schijnt

Een bruiloft organiseren is een groot project om onder je hoede te hebben. De meeste mensen hebben dan wel genoeg op hun bord. Zo niet Bram en Margriet. Die organiseren de dag en het feest voor hun liefde naast hun tijdelijke emigratie naar Nieuw-Zeeland. Al eerder waren ze er met zijn tweetjes op reis, nu zullen ze er samen gaan werken. Dat heeft Bram al eerder gedaan. Zoals ze het leven samen aangaan, gaan ze ook samen dit avontuur van wereldformaat aan.

bruid met prachtige make-up doet oorbel in

Reispartners voor het leven

Bram en Margriet grijpen graag de kans aan om wat van de wereld te zien en reizen is hun niet vreemd. Ze zijn thuis bij elkaar: ze kennen elkaar al vanaf hun tienerjaren. En deze maand zeiden ze dus officieel ‘ja’, met een handtekening. 

Hondje van de bruid kijkt neiuwsgierig toe hoe zij aangekleed wordt, we zien een grote witte rok en een hondje dat omhoog kijkt naar een gezicht buiten beeld
zwart-wit portret van de bruid die haar sieraden voor de grote dag in orde maakt
bruid in bruidsjurk met kant, en de hals en neus en borst van haar Friese paard

Trouwen in Bonifatiuskapel Dokkum

De Bonifatiuskapel in Dokkum vormde eerst de achtergrond voor de fotoreportage van het bruidspaar, en daarna arriveerden de daggasten in een stoet vanuit Damwoude. In de kapel werden Bram en Margriet voor de wet in de echt verbonden. Zij waren relaxt, en een beetje fris, hè Margriet? En daarna kwam een door de familie georganiseerde betoverde verrassing, een koets met Fryske hynders, waaronder Margriets eigen merrie Sandra. Ook de andere dieren die deel uitmaken van het dagelijks leven van het bruidspaar zijn uitgebreid op de foto gekomen overigens. Dat hoef je mij geen twee keer te vragen. 

Bruidspaar bij Bonifatiuskapel, bruid leunt op de bruidegom en ze lachen allebei maar kijken niet de camera in.
portret van bruid en bruidegom bij de Bonifatiuskapel, de bruid kijkt lachend in de camera en de bruidegom fluistert iets in haar oor
bruid en bruidegom komen de Bonifattiuskapel in DOkkum bvinnen, ze vormen een silhouet tegen de lucht en het glas-in-lood is zichtbaar boven hun.
bruid en bruidegom zitten in de bonifatiuskapel tijdens de ceremonie, op de achtergrond zijn de glas-in-lood-raampjes van de kapel goed zichtbaar. Het bruidspaar lacht, er is net een grap gemaakt.
bruid beleeft emotioneel moment met haar Friese Paard bij de Bonifatiuskapel in DOkkum, op de achtergrond kijken de gasten toe
gasten luisteren naar de dominee die de kerkdienst verzorgt, overzichtsfoto van boven in de kerk
bruid doet ring om bij bruidegom in kerk
Bruid en bruidegom laten witte duiven vrij bij de kerk

Bram en Margriet, van harte proficiat met jullie huwelijk, hier een selectie van de ‘plaatsjeknipperij’ van jullie bruiloft!

macro-opname van trouwringen op een bloem

Meer bruiloften in Dokkum zien?

Sineke & Jorn – trouwen in stadhuis Dokkum