Bruiloft verplaatsen door Corona / COVID19 – 5 tips

Bruiloft verplaatsen door Corona / COVID-19 – 5 tips van ons

Je bruiloft verplaatsen door Corona – ik durf te wedden dat je je van alles had voorgesteld bij het voorbereiden van je grote dag maar niet dit. Wat zul je teleurgesteld zijn. Ik vind het zo super sneu voor alle bruidsparen die zo uitkeken naar hun trouwdag. Zelf zijn Erik en ik natuurlijk ook met onze bruidsparen in gesprek over het verplaatsen van hun bruiloft. 

Er mogen vandaag (26 maart) geen evenementen van meer dan honderd personen worden gehouden. Bruiloften en uitvaarten onder de dertig personen zouden doorgang mogen vinden, mits er anderhalve meter afstand tussen de personen zit en alle veiligheidsadviezen van het RIVM in acht worden genomen. Je kunt ervoor kiezen je bruiloft te downsizen. Maar wat ik vooral hoor, is dat bruidsparen ervoor kiezen om hem te verplaatsen. 

Bruiloft Leeuwarden

Bij dezen pak ik de gelegenheid om een vijftal tips te delen, ook voor andere bruidsparen.

1 – Gun jezelf je verdriet als je bruiloft niet door kan gaan

We hadden allemaal liever gehad dat je nu glunderend van voorpret uitkeek naar je trouwdag. Je trouwdag is bijzonder. Waarschijnlijk heb je niet eerder zo’n groot en belangrijk evenement georganiseerd.  Dat dat nu niet zo doorgaat, is een verlies. Gun jezelf de tijd om te rouwen. Je mag verdrietig zijn. Spreek met jezelf een periode af waarin je je verdriet de ruimte geeft, en haal daarna diep adem. Ik meen het – doe een meditatie-oefening, desnoods met een app als Insight Timer, of reguleer je ademhaling met deze briljante GIF:

via GIPHY

2 – Maak met je lief een plan B voor het verplaatsen van je bruiloft

Nu je accepteert dat plan A niet door kan gaan, ga je met je lief brainstormen over plan B. 

Want jullie liefde blijft, ook al vinden de bezegeling en de feestelijkheden op een ander moment plaats. Er komt weer een dag dat het wel veilig is om haar groots te vieren, met de liefste mensen om jullie heen die jullie er bij willen hebben. 

Stem af met je partner of jullie jullie trouwdag nog steeds hetzelfde voor jullie zien. Willen jullie per se op een zaterdag in mei trouwen? Of is een andere dag of een ander seizoen ook prima? Welke dingen vinden jullie het allerbelangrijkst aan jullie dag? Wat moet absoluut hetzelfde zijn als in plan A? Zijn er belangrijke gasten die niet altijd gelegenheid hebben om jullie bruiloft bij te wonen? Zijn er ook zaken die je nog zou willen veranderen of toevoegen, die je nu in je plan zou kunnen opnemen omdat je meer tijd hebt?

Fotograaf homohuwelijk

3 – Zoek contact met je leveranciers om je bruiloft te verplaatsen

Iedereen die een functie op jullie dag heeft, van je ceremoniemeester tot je fotograaf, taartenbakker, locatie en kapper, wil er nog steeds een fantastische dag van maken met jullie. Jullie familie zal nog steeds mooie, ontroerende en grappige speeches voor jullie schrijven. Jullie kleren zullen jullie nog steeds prachtig staan. Blijf in contact met jullie leveranciers want zij zullen graag op een andere dag beschikbaar willen zijn voor jullie. 

Het is belangrijk dat je niet iets gaat beslissen of verschuiven voor je gesproken hebt met je leveranciers. Je zult willen weten of je locatie nog beschikbaar is op een andere datum, en het is vast even passen en meten voor iedereen. Let ook op de eventuele bijkomende kosten voor verplaatsing. Een hoop leveranciers die wij kennen, zijn waar het kan coulant. Maar soms heeft je locatie of fotograaf of (…. vul maar in) die luxe niet. 

De welwillendheid is groot in de trouwbranche, maar een ieder wil ook zijn hoofd boven water kunnen houden om ervoor te zorgen dat hij later nog in business is om jullie van dienst te kunnen zijn op jullie trouwdag. 

Als je gaat verschuiven, ga dan eens samen na of je op een ‘daldag’ zou willen trouwen. Gewilde data zijn gauw verzegd. Wij merken dat nu al in de aanvragen voor data in 2021. Op vrijdagen en zaterdagen in het hoogseizoen kun je wel eens achter het net vissen, maar op een doordeweekse dag of in de wintermaanden heb je veel meer kans dat al jouw leveranciers nog op dezelfde dag beschikbaar zijn.

Chateau de Montplaisant

4 – Change the date – en laat het je gasten weten via een leuk kaartje

Goed, jullie hebben een nieuwe dag in de steigers staan. Nu is het tijd om dat aan jullie gasten te laten weten. Dit kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een ‘Change the date’ kaartje. Ik zag ze vandaag op instagram van leintjes.nl. Zoiets moois is voor je gasten ook een leuke verrassing in de brievenbus!

Change the date kaartjes voor uitgestelde bruiloft

5 – Jullie liefde blijft

Je bruiloft verplaatsen door Corona is verre van leuk. Houd de focus op waar de dag om draait: de big commitment tussen jullie, en jullie liefde delen met wie er belangrijk voor je zijn. Misschien stel je de bruiloft uit. Misschien geef je er een andere vorm aan – zelf zijn wij bijvoorbeeld met zijn tweetjes getrouwd en hebben we op een andere dag een mooi feest gegeven. Kon ik ook meteen de jurk twee keer dragen! 

Maar jullie bruiloft komt er. Jullie liefde blijft er. 

Een ♥️ onder de riem voor jullie. 

Fardo en Erik

P.S.: nog vragen? Je mag ons altijd een berichtje sturen!

Bruidsfotograaf Emmen

Klik hier voor inspiratie voor een winterbruiloft en een herfstbruiloft.