Je huisdier op je bruiloft – huisdieren wedding inspo

Weet je waar ik blij van word? Van dieren. En van bruiloften. Dus als er (huis)dieren op een bruiloft zijn, dan ben ik dubbel blij. En voor iedereen die vandaag even een smile kan gebruiken, maakte ik deze blog met huisdieren die wij op bruiloften tegen kwamen. Ter inspiratie (als je ook je huisdier op je bruiloft wilt) ende vermaak.

Fotograaf homohuwelijk

Hond op je bruiloft

Je hond op je bruiloft is een superleuk idee. Storm, de mopshond van Melanie en Jantine, had een eigen hondentuxedo. Hij was de ringdrager en hoewel er twee prachtige bruiden in spectaculaire jurken en roze all stars waren, stal hij de show. We hebben dan ook niet normaal veel foto’s van hem gemaakt. Zo konden we behalve het verhaal van Melanie en Jantine, ook een kleine novelle in beeld afleveren van hoe Storm de trouwdag beleefde. En daar beleefde ik dan weer extra lol aan. 

Fotograaf homohuwelijk
Fotograaf homohuwelijk

Op de bruiloft van Saskia en Stefan hoorde iedereen in het gezin op de foto’s. Rocky, compleet met mooie strik in de themakleur van de bruiloft, dus ook. De momentjes tussendoor waren natuurlijk weer mijn favoriet.

Trouwen Nienoord
Trouwen Nienoord

Hond als ringdrager

Ook Rosie van Elen en Chris was ringdrager. Rosie had een kussentje om haar nek met de ringen en bracht die keurig naar de baasjes. De Buitensociëteit Paterswoldsemeer werd ook gevuld met hondengeblaf, want toen de mensen applaudisseerden na ‘de kus’ zong Rosie mee. En toen kwam de taart! Och och wat was dat verleidelijk! Maar gelukkig kon het bruidspaar de bruidstaart aansnijden zonder dat er een hap uit was 😉

Hond op je bruiloft
Hond op je bruiloft

Inge en Harmen maakten ook even tijd voor een portret met de hond op hun trouwdag. De hond maakte even tijd om te assisteren bij de first look.

Vintage trouwjurk
Vintage trouwjurk

Alex van Hamed en Miranda had een mooie bijrol tijdens een minireportage in de tuin. Dat was nadat we foto’s hadden genomen met Miranda’s paard, bij haar ouders thuis.

Trouwfotograaf Groningen
Bruidsfotograaf Drenthe
Bruidsfotograaf Beetsterzwaag
Trouwen in Friesland

Paard op je bruiloft

Miranda was niet de enige die een momentje met haar paard had. Haar paard wel het enige dat een momentje zocht met het boeket trouwens.

Margriet wilde uiteraard een foto met haar Friese paard. Ook haar paard stond gestald bij haar ouderlijk huis, dus dat was zo geregeld.

bruid in bruidsjurk met kant, en de hals en neus en borst van haar Friese paard

Wat zij niet wist, was dat er na de ceremonie een koets was om haar en haar kersverse man Bram op te halen. Met Friese paarden ervoor, en haar eigen merrie Sandra voorop.

bruid beleeft emotioneel moment met haar Friese Paard bij de Bonifatiuskapel in DOkkum, op de achtergrond kijken de gasten toe
Paard op je bruiloft
Paard op je bruiloft

Omdat er op de bruiloft niet uitgebreid tijd was om foto’s met het paard te nemen, kwamen wij terug voor een after wedding sessie. We waren zo blij met het prachtige licht dat we kregen!

Kat op je bruiloft

Je kat als ringdrager, dat gaat vaak wat moeilijker. Katten doen gewoon waar ze zelf zin in hebben, liggen slapen bijvoorbeeld, of weglopen. We hebben het niet meegemaakt dat de kat van het bruidspaar mee naar de locatie ging. Gelukkig maar, want dat zou vast een hoop stress opleveren. 

Wel horen we vaak dat een bruidspaar ‘iets met de katten’ wil voor de foto’s. Dat is vaak thuis, tijdens de voorbereiding, en dat kan natuurlijk ook in een after wedding sessie.

Kat met trouwringen

Dobby van Harko en Lize was meer geïnteresseerd in zijn dutje dan in iets met ringen.

Engagement shoot katten

Rick en Rozemarijn hoefden geen engagement shoot, maar gebruikten dat onderdeel van hun fotografiepakket om foto’s van hun twee katten Hannes en Blerioz te laten maken. Die zijn vervolgens gebruikt voor de save the dates en de uitnodigingen om alle mensen te laten weten dat hun baasjes/dienaren al hun negen levens met elkaar wilden spenderen. 

Uitnodiging bruiloft katten save the date katten

Ook kreeg iedere gast een speelkaart met een kattenfoto, die ze gedurende de dag bij een van de fotografen konden inleveren. Wij maakten dan een foto van de gasten. Aan het eind van de dag had het bruidspaar hun kaartspel weer compleet en hadden wij alle gasten op de foto. Een mooie manier om toch iedereen in beeld te hebben als je geen uitgebreide sessie van groepsfoto’s wilt.

Bruiloft met Bengaalse katten

Voor Femke was een ding duidelijk: op haar trouwdag moesten er absoluut foto’s komen met de katten erop. Naast het belangrijkste natuurlijk: foto’s met haar man Pieterbas. 😉

Kat bij trouwschoenen

Femke en Pieterbas hebben twee prachtige huiselijkers, de Bengalen Banjo en Bubba. Van het toezien op de trouwschoenen, tot het inspecteren van jurk en pak, tot het vreten aan een van de ringen en het aanvallen van de stropdas – de katten waren erbij. 

Kat bij trouwkleding
Kat en stropdas
Bengaal Bruiloft
Kat op je bruiloft

We sluiten niet uit dat we in de toekomst nog veel meer huisdieren op bruiloften gaan zien! Heb jij nog leuke ideeën voor ene foto met je huisdier op je bruiloft? Drop ze in de comments!

Nog niet uitgekeken en -gelezen?

Meer over de bruiloft in Dokkum van Bram en Margriet

De festivalbruiloft in De Kruimel Gasselte van Melanie en Jantine

Of browse onze homepage met trouwfoto’s

Zoek je nog een trouwfotograaf? Neem contact met ons op en stuur ons dan ook even een foto van je huisdier, vinden we fantastisch!